Trainingen

Starterstraining

Gefeliciteerd! Jij hebt nog niet zo lang geleden je motorrijbewijs gehaald en wil nu al doorgroeien in je vaardigheden. In onze starterstraining beginnen we bij de basis, we pakken echt de bediening van de motor op en zorgen er voor dat jij met vertrouwen de bijzondere verrichtingen kunt uitvoeren. De primaire bediening van je motor wordt dan een automatisme en vanuit daar schakelen we door naar verkeersdeelname. In dit onderdeel zoomen we in op kijktechniek, risico's, plaats op de weg, het rijden van een route op bebording en leggen we een basis in bochtentechniek. Deze training is eventueel ook te combineren met onze heropstappers training omdat diverse onderdelen elkaar overlappen. Hoe leuk lijkt het jou om deze training als kado te krijgen of te geven? Dan kan je deze training samen met een andere startende of heropstappende motorrijder doen!

margje1 aangepast
15april2011 (12)

Heropstapperstraining

Van vroeger naar nu, jij hebt je oude hobby weer opgepakt! Wellicht wil je na een ongeval weer met zelfvertrouwen gaan motorrijden? In ieder geval zal je met onze heropstapperstraining weer van de motor gaan genieten zoals het hoort. We bekijken allereerst wat je nog in je hebt en gaan vanuit jouw eigen kracht werken aan verbetering. We pakken net als in de starterstraining de basis weer met beide handen aan en zorgen voor een onbezorgde behandeling van de motorfiets. Daarna gaan we aangeleerd rijgedrag om zetten naar goed rijgedrag waardoor jij weer met zelfvertrouwen kan rijden. Deze training is te combineren met onze starterstraining en vult elkaar zelfs aan. Jij als heropstapper kan zeker leren van een starter en vice versa. Hoe leuk lijkt het jou om deze training als kado te krijgen of te geven? Dan kan je deze training samen met een andere startende of heropstappende motorrijder doen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
20210501_150839

Bochtentraining

Bochten, daar is waar het motorrijden om gaat. Dit onderwerp behoeft de minste uitleg maar biedt het meeste uitdaging. Het liefst rijden wij als motorrijders bocht na bocht na bocht. Motorrijders raken er maar niet over uitgepraat. Een goede bocht rijden is niet voor iedereen vanzelfsprekend maar wel iets waar wij bij Second Gear Training naar streven. Bochtlijnen, veilige lijnen en zichtlijnen, hier komt dit allemaal veelvuldig aan de orde. Ervaren of onervaren, jij leert in deze training onder andere de juiste technieken van kijken, voertuigbediening, snelheid in verhouding tot de bocht aan. Al rijdend door de vele bochten die de weg ons biedt zal jij in je bochtentechniek groeien en het genieten maximaliseren!

SGT bocht 2
JVG_8284

Duo training

Onze DUO training is speciaal ingericht voor jou en je passagier. In deze training leer je als bestuurder van de motorfiets om volledige controle te hebben over het voertuig, comfortabel en inzichtelijk te rijden. Dit alles met het doel om jou en je bijrijder optimaal te laten genieten van de ritten die jullie gaan maken. Tijdens de training komen natuurlijk de basis vaardigheden van het bedienen van de motor aan bod. We zoomen vervolgens diep in op het inzichtelijk en anticiperend rijden, om uiteindelijk zo min mogelijk onverwachte bewegingen in de motor te hebben. Je duo rijder wordt ook aan het werk gezet en leert om beter "mee te rijden". Hiermee bereiken we dat hij of zij optimaal bijdraagt aan jullie rit en meer ervaart wat het gevoel van vrijheid op de motor is!  Al kronkelend rijden wij over de mooiste dijken die de Maas en Waalse omgeving rijk is. Onze Maas en Waalse dijken lenen zich dan ook bij uitstek voor deze training!  Je leert de taal van de weg lezen en bewustzijn te krijgen van de omgeving waarin jullie verkeren. Vervolgens leren jullie daarop anticiperen en de omstandigheden op de weg naar jullie hand te zetten. Wij streven ernaar dat je duo rijder actief bijdraagt aan het rijden, waardoor de fun factor voor jullie beiden groeit!

Een onvergetelijke dag die jullie nog veel fantastische kilometers zal brengen!

duo 1
duo 2

Voortgezette rijopleiding

Jij wilt doorgroeien in de breedte qua motorvaardigheden en verkeersdeelneming? Dan ben je bij onze voortgezette rijopleiding aan het juiste adres. Hard werken, willen leren en lef is in deze training een vereiste. We beginnen bij de basis en schakelen in een hoog leertempo door. Alles wat in bovenstaande trainingen staat omschreven, komt aan bod. Maar er is meer, bewuster rijden met jouw motor, onverhard rijden, keren op een helling, diverse rem technieken waaronder remmen in de bocht en nog véél meer wordt behandeld. Onze voortgezette rijopleiding is met recht "your first shift to the next level" te noemen! Durf jij het aan?

FB_IMG_1640767116467
DCIM100GOPROG0010013.JPG

Maatwerktraining

Voor onze maatwerk trainingen met betrekking tot particulieren kan je denken aan training op een bestaande motorroute óf een door jou zelf gepersonaliseerde route in de navigatie. Wens je juist een andere op jou als persoon gerichtte training, één-op-één training of wat ons betreft een training met ladies only? De mogelijkheden zijn eindeloos! Wanneer jij je wensen duidelijk maakt, bekijken wij of wij hieraan kunnen voldoen.

In deze vorm van trainingen leveren wij maatwerk wat gericht is op de wens van de klant.

Als voorbeeld: Voor de reislustige motorrijders onder ons verzorgt Second Gear Training een rijtraining op de Mergelland (L) route. Door deze training zullen de cursisten ervarener, zelfverzekerder en met een vollere rugzak aan hun motortoertocht naar andere oorden kunnen beginnen.

Voor het Harley-Davidson chapter "The Free Riders" verzorgt Second Gear Training de trainingen tot road captain. Deze road captains worden zo optimaal in hun motorkunde getraind zodat zij de ride-outs met het chapter in optima forma kunnen begeleiden.

Heeft u interesse in een vorm van maatwerk of een samenwerking zoals hierboven omschreven? Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken!

OGS training - Optische & Geluidssignalen

Wij zijn in het bezit van een OGS+ certificaat en kunnen op de motor zowel als in de auto, trainingen en opleidingen geven.

Wij hebben ervaring in het opleiden en certificeren van professionals die voor hun vakgebied in het rijden met optische en geluidsignalen opgeleid dienen te zijn. Als u ons inzet als rijinstructeur om uw professionals op te leiden, dan is onze doelstelling dat wij de professional in hun opleiding bedienen naar hun ontwikkelings wensen met oog hebben voor de persoon. U als zakelijke klant mag van Second Gear Training ten aller tijde een opleiding met visie en kwaliteit verwachten.

Bent u op zoek naar een rijinstructeur in dit specifieke vak gebied, informeer dan naar de mogelijkheden!